pridané 3.1.2008 o 17:00 prečítané 3759x

sýty cestovinový šalát

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

30 Min

Náročnosť

ľahká

Takto nadstavená tatárka je ľahšie stráviteľná, menej kalorická. Vajce používam tiež domáce čerstvé.

Suroviny:

  • Cestovinové skrutky, tvrdý syr, saláma, šunka, kukurica, mrkva, tatarska omáčka alebo kyslá smotanová pochúťka

Postup:

Cestoviny uvaríme a ocedíme. Zvlášť si udusíme na kocky pokrájanú mrkvu a kukuricu. Zamiešame spolu aj so salámou a tvrdým syrom, ktorý tiež pokrájame na kocky alebo hranolčeky. Pridáme tatarkú omáčku. Ja robím domácu.
Ak sa chceme stravovať zdravšie, tatarsku omáčku nedáme, ale šalát spravíme na prírodný spôsob - ochutíme ho citrónom, trochu soli a cukru. Kto je fajnšmekr, môže pridať bazalku alebo saturejku.

Tatárska omáčka: Vajce a olej zmixujeme. Pridáme vychladnutú kašu - v mlieku (vo vode) uvarenú maizenu (Promix Pk). Všetko spolu znova zmixujem a ochutíme citrónom (octom), cukrom, soľou, trošku ml. čierneho korenia









Pridal(a): gasi

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.