Vianočka
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Vianočku je upečená z dvoch druhov múk.
Skúšal som aj zo samostatnej SCHAR MIX-B ale nebola dobrá.
Hrozienka pridáme podľa chuti, ale nemusia byť.
Suroviny:
- mlieko 350g
- múka SCHAR MIX-B 240g
- múka jizerka 240g
- kryštálový cukor 80g
- maslo 100g
- žĺtky z dvoch vajec
- sušené droždie 5g
- soľ 5g
- hrozienka 30g
Postup:
Mlieko zohriate na cca 60 stupňov vylejeme do pekárničky. Pridáme nakrájané maslo (rýchlejšie sa rozpustí) a necháme ho rozpustiť. Pridáme vaječné žĺtka,
kryštálový cukor, obidve múky, sušené droždie a soľ.Zapneme pekárničku aby vymiesila cesto, asi 2 minúty pred ukončením miesenia pridáme hrozienka.
Ja robím vianočku bez hrozienok moje dievčatá ich nechcú.
Necháme kysnúť pri teplote cca 40-45stupňov 50min. Potom pečieme 60 minút.
Na mojej pekárničke sa časy a teploty nedajú nastaviť, tak teplotu udržiavam občasným zapnutím pečenia (na začiatku kysnutia zapnem pečenie na 1 minútu,
po 15 minútach zapnem pečenie na 45 sekúnd, po ďalších 15 minútach zasa zapnem pečenie na 45 sekúnd a potom zapnem pečenie s 20 minútovým odloženým štartom).
Pridal(a): niki 21