pridané 17.7.2014 o 16:45 prečítané 3642x

Vianočka

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

priemerná

Vianočku je upečená z dvoch druhov múk.
Skúšal som aj zo samostatnej SCHAR MIX-B ale nebola dobrá.
Hrozienka pridáme podľa chuti, ale nemusia byť.

Suroviny:

  • mlieko 350g
  • múka SCHAR MIX-B 240g
  • múka jizerka 240g
  • kryštálový cukor 80g
  • maslo 100g
  • žĺtky z dvoch vajec
  • sušené droždie 5g
  • soľ 5g
  • hrozienka 30g

Postup:

Mlieko zohriate na cca 60 stupňov vylejeme do pekárničky. Pridáme nakrájané maslo (rýchlejšie sa rozpustí) a necháme ho rozpustiť. Pridáme vaječné žĺtka,
kryštálový cukor, obidve múky, sušené droždie a soľ.Zapneme pekárničku aby vymiesila cesto, asi 2 minúty pred ukončením miesenia pridáme hrozienka.
Ja robím vianočku bez hrozienok moje dievčatá ich nechcú.
Necháme kysnúť pri teplote cca 40-45stupňov 50min. Potom pečieme 60 minút.
Na mojej pekárničke sa časy a teploty nedajú nastaviť, tak teplotu udržiavam občasným zapnutím pečenia (na začiatku kysnutia zapnem pečenie na 1 minútu,
po 15 minútach zapnem pečenie na 45 sekúnd, po ďalších 15 minútach zasa zapnem pečenie na 45 sekúnd a potom zapnem pečenie s 20 minútovým odloženým štartom).

Pridal(a): niki 21

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.